Knoflooksaus

Advertentie
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 1 sneetje witbrood
- 65 g blanke amandelen
- ¼ tl zout
- 1 dl extra vierge olijfolie
- 1½ el witte wijnazijn
- 1 tl citroensap
- ½ tl kristalsuiker
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
Snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood, dompel onder in water en knijp uit. Hak de amandelen fijn. Vijzel de knoflook met het zout tot een gladde saus. Voeg het brood en de amandelen toe in delen en stamp fijn. Voeg scheutje voor scheutje de olie toe en meng tot een homogene massa. Breng op smaak met de azijn, citroen, suiker en peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 340 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Knoflooksaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knoflooksaus
- 3 tenen knoflook
- 1 sneetje witbrood
- 65 g blanke amandelen
Snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood, dompel onder in water en knijp uit. Hak de amandelen fijn.
- ¼ tl zout
Vijzel de knoflook met het zout tot een gladde saus. Voeg het brood en de amandelen toe in delen en stamp fijn.
- 1 dl extra vierge olijfolie
- 1½ el witte wijnazijn
- 1 tl citroensap
- ½ tl kristalsuiker
Voeg scheutje voor scheutje de olie toe en meng tot een homogene massa. Breng op smaak met de azijn, citroen, suiker en peper.