Knoflooksaus
340 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
3 tenen
1 sneetje
65 g
¼ tl
100 ml
1½ el
1 tl
½ tl
Dit heb je nodig
vijzel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Griekenland - Griekenland
Snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood, dompel onder in water en knijp uit. Hak de amandelen fijn. Vijzel de knoflook met het zout tot een gladde saus. Voeg het brood en de amandelen toe in delen en stamp fijn. Voeg scheutje voor scheutje de olie toe en meng tot een homogene massa. Breng op smaak met de azijn, citroen, suiker en peper.
Knoflooksaus

bijgerecht
1 portie
340 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood, dompel onder in water en knijp uit. Hak de amandelen fijn. Vijzel de knoflook met het zout tot een gladde saus. Voeg het brood en de amandelen toe in delen en stamp fijn. Voeg scheutje voor scheutje de olie toe en meng tot een homogene massa. Breng op smaak met de azijn, citroen, suiker en peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
3 tenen knoflook
1 sneetje witbrood
65 g blanke amandelen
¼ tl zout
100 ml extra vierge olijfolie
1½ el witte wijnazijn
1 tl citroensap
½ tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
vijzel




