bewaar
Rodekool met gegrilde peer en geitenkaas
Rodekool met gegrilde peer en geitenkaas
bewaar

Rodekool met gegrilde peer en geitenkaas

20 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

zonnebloemolie

3 el

blanke amandelen

300 g

rode kool

2

handperen

1

rode ui

2 el

rode-wijnazijn

2 el

olijfolie extra vierge

240 g

verse geitenkaas

Dit heb je nodig

  • grillpan, magnetronfolie

Aan de slag

1

Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de amandelen 2 minuten. Laat ze afkoelen, hak ze grof en houd ze apart. Was de koolreepjes, laat ze uitlekken, doe in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Verwarm 2 minuten op 800 watt. Was de peren, snijd ze elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Bestrijk de parten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de peer ca. 4 minuten aan alle kanten. Houd apart. Meng de afgekoelde kool met de ui, de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kool over 4 borden. Leg op elk bord 3 stukjes peer en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de amandelen.

2

Ook lekker als voorgerecht.

algemeenVoor een knapperig ontbijt: hak de rest van de amandelen, rooster ze, laat ze afkoelen en meng ze met yoghurt en krokante muesli.