bewaar
Sinaasappelsalade
Sinaasappelsalade
bewaar

Sinaasappelsalade

30 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

handsinaasappels

½

rode ui

30 g

blanke amandelen

3 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

2 theelepels

rode wijnazijn

1 mespunt

suiker

zout en peper

1 rijpe

avocado

15

zwarte olijven zonder pit

2 takjes

munt

Aan de slag

Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Pitten verwijderen. Ui pellen en in flinterdunne halve ringen snijden. Amandelen fijn hakken. In kopje olie, azijn, suiker, zout en peper tot dressing kloppen. Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in schijfjes snijden. Sinaasappelparten, avocado en olijven in grote schaal doen. Dressing erdoor scheppen. Uiringen en amandelen erover strooien. Garneren met blaadjes munt.

tip

algemeenOok te serveren als bijgerecht.