bewaar
Italiaanse broodsalade
Italiaanse broodsalade
bewaar

Italiaanse broodsalade

30 min. bereiden
30 min. wachten
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 sneetjes

brood

4 eetlepels

rode wijnazijn

4 eetlepels

pijnboompitten

1 kleine

rode ui

2 stengels

bleekselderij

6

tomaten

4

zongedroogde tomaten op olie

1 zakje

basilicum

6 eetlepels

extra vierge olijfolie

zout en versgemalen peper

2 zakjes

rucola

12

zwarte olijven

Aan de slag

1

Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Sneetjes op werkvlak leggen en licht besprenkelen met water en helft van azijn. Kwartier laten intrekken. Intussen pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Ui pellen en fijnsnipperen. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden. Tomaten wassen en in stukken snijden. Zongedroogde tomaten in reepjes snijden. Steeltjes van basilicum halen, eventuele grote blaadjes grof scheuren. Brood in blokjes snijden. In grote kom brood, ui, tomaten, bleekselderij, gedroogde tomaten en helft van basilicum mengen. Omscheppen met olie en rest van azijn. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat azijn. Bij kamertemperatuur ca. 30 minuten laten intrekken.

2

Rucola en pijnboompitten door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met olijven en rest van basilicumblaadjes. Serveren met ciabattabrood en Italiaanse kaas.