bewaar
Italiaanse broodsalade
Italiaanse broodsalade
bewaar

Italiaanse broodsalade

Arme Italianen maakten dit gerecht vroeger om de kliekjes op te maken. Nu serveren ze het zelfs in luxe restaurants.

15 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

3 el

citroensap

6 el

olijfolie extra vierge

8

tomaten

½

verse ciabatta

15 g

verse basilicum

Arme Italianen maakten dit gerecht vroeger om de kliekjes op te maken. Nu serveren ze het zelfs in luxe restaurants.

Aan de slag

1

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de tomaten en het brood in blokjes. Snijd de basilicum in reepjes. Schep de tomaten, het brood, het basilicum en de komkommer om met de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.

algemeenOud brood is droger en daardoor neemt het beter de lekkere smaken op van de groenten en de dressing. Geen oud brood? Droog het brood dan even in een lauwwarme oven of in de broodrooster.