bewaar
Scholrolletjes
Scholrolletjes
bewaar

Scholrolletjes

45 min. bereiden
10 min. wachten
57waarderingen

Ingrediënten

10 personen

6 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 grote

ui

3 tenen

knoflook

500 g

winterpeen

½ eetlepel

paprikapoeder

2 theelepel

gemalen komijn

2 theelepels

sambal oelek

1

citroen

8 x 2 (15)

scholfilets

100 ml

medium dry sherry

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • staafmixer

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Verwarm 3 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en peen 2-3 min. met het paprikapoeder, de komijn, sambal en zout en peper. Besprenkel met 2 el citroensap en 3 el water en smoor de wortel afgedekt in 15-20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de scholfilets in de lengte, wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Laat ze 5 min. liggen. Pureer het wortelmengsel fijn en laat iets inkoken. Bestrijk de scholfilets met de wortelpuree, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Schenk de sherry op de bodem van de ovenschaal, leg hierin de rolletjes naast elkaar en laat ze in de oven in 10-15 min. gaar worden. Laat ze in de ovenschaal afkoelen. Leg de scholrolletjes met een spatel op een schaal. Klop het vocht uit de ovenschaal met 2 tl citroensap, 3 el olijfolie en zout en peper tot een dressing en druppel die over de scholrolletjes.