bewaar
Gemarineerde kabeljauw
Gemarineerde kabeljauw
bewaar

Gemarineerde kabeljauw

Door de kabeljauw te marineren in een mengsel van citroensap, kruiden en specerijen, wordt-ie mals en heel smakelijk.

20 min. bereiden
30 min. wachten
pittig
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

4 el

kraanwater

3 tenen

knoflook

8 g

verse koriander

10 g

verse platte peterselie

1 el

paprikapoeder

1 el

gemalen komijn

1 tl

sambal oelek

4 el

zonnebloemolie

600 g

verse kabeljauwfilet

8 el

tarwebloem

Door de kabeljauw te marineren in een mengsel van citroensap, kruiden en specerijen, wordt-ie mals en heel smakelijk.

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Meng het citroensap met het water. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie fijn, voeg ze met het paprikapoeder, de komijn, sambal, knoflook en de helft van de olie toe aan het sap. Verdeel de marinade erover en laat 30 min. op kamertemperatuur staan.

2

Dep de kabeljauw droog. Snijd in gelijke stukken conform het aantal personen en leg in een ondiepe schaal. Strooi de bloem op een bord. Wentel de vis erdoor. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op matig vuur in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.

combinatietipLekker met salade van tomaat, komkommer en ijsbergsla, met olijfolie en citroensap.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.