Indonesische gehaktballen met pittige jus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes verse selderij
- 125 g verse roze garnalen
- 500 g rundergehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el ketjap manis
- 2 el citroensap
- 3 tl sambal oelek
- 100 ml kraanwater
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook en de selderij fijn. Snijd de garnalen fijn. Meng het gehakt met de garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar. Breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt ballen ter grootte van een pingpongballetje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen hierin in 5-7 min. rondom bruin.
- Neem ballen uit de pan en houd warm. Roer op laag vuur de ketjap, citroensap, sambal en het water door het bakvet. Breng aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
combinatietip:
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Indonesische gehaktballen met pittige jus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indonesische gehaktballen met pittige jus
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes verse selderij
- 125 g verse roze garnalen
Snipper de ui en snijd de knoflook en de selderij fijn. Snijd de garnalen fijn.
- 500 g rundergehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
Meng het gehakt met de garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar. Breng op smaak met peper en zout.
- 2 el zonnebloemolie
Draai van het gehakt ballen ter grootte van een pingpongballetje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen hierin in 5-7 min. rondom bruin.
- 2 el ketjap manis
- 2 el citroensap
- 3 tl sambal oelek
- 100 ml kraanwater
Neem ballen uit de pan en houd warm. Roer op laag vuur de ketjap, citroensap, sambal en het water door het bakvet.
Breng aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
combinatietip:
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.