Kruidige nasi goreng

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte snelkookrijst
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 150 g gesneden witte kool (zakje à 300 g)
- 125 g taugé
- 4 el ketjap manis
- 2 tl sambal oelek
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Was de prei en snijd in smalle ringen.
- Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Strooi de komijn en koriander erover. Meng de prei en kool door de kip en laat in 5 min. beetgaar worden. Schep de rijst en de taugé erdoor en bak het gerecht op hoog vuur nog 3 min. Breng de nasi op smaak met de ketjap, sambal en zout.
combinatietip:
Lekker met pindasaus en atjar.
combinatietip:
Pindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 el olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Kruidige nasi goreng
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidige nasi goreng
- 300 g witte snelkookrijst
- 400 g kipfilet
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes.
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. rondom bruin.
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Strooi de komijn en koriander erover.
- 150 g gesneden witte kool
- 125 g taugé
Meng de prei en kool door de kip en laat in 5 min. beetgaar worden. Schep de rijst en de taugé erdoor en bak het gerecht op hoog vuur nog 3 min.
- 4 el ketjap manis
- 2 tl sambal oelek
Breng de nasi op smaak met de ketjap, sambal en zout.
combinatietip:
Lekker met pindasaus en atjar.
combinatietip:
Pindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 el olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.