bewaar
Kruidige nasi goreng
Kruidige nasi goreng
bewaar

Kruidige nasi goreng

25 min. bereiden
zeer pittig
245waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

400 g

kipfilet

1

ui

2 tenen

knoflook

1

prei

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

150 g

gesneden witte kool

125 g

taugé

4 el

ketjap manis

2 tl

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Was de prei en snijd in smalle ringen.

2

Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Strooi de komijn en koriander erover. Meng de prei en kool door de kip en laat in 5 min. beetgaar worden. Schep de rijst en de taugé erdoor en bak het gerecht op hoog vuur nog 3 min. Breng de nasi op smaak met de ketjap, sambal en zout.

combinatietipLekker met pindasaus en atjar.

combinatietipPindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 el olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.