bewaar
Pittige nasi goreng
Pittige nasi goreng
bewaar

Pittige nasi goreng

20 min. bereiden
pittig
512waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

3 tenen

knoflook

300 g

varkensfilet

300 g

prei

1 el

sambal oelek

4 el

ketjap asin

1 tl

zout

2 tl

kristalsuiker

1 mespunt

Ketoembar gemalen koriander

½ tl

gemalen laos

½ tl

gemalen kurkuma (koenjit)

3 tl

gemalen gemberwortel (djahé)

2 el

zonnebloemolie

200 g

magere spekreepjes

4

uien

150 g

diepvries soepgroente

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pers de knoflook. Snijd de varkensfilet in blokjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen.

2

Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, knoflook, het zout, de suiker en de specerijen. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees.

3

Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes uit. Snipper de ui en fruit de ui in het uitgebakken spekvet. Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.

4

Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 min. al omscheppend door.

combinatietipLekker met satésaus, atjar tjampoer, zilveruitjes, omeletreepjes en een plak ham.

algemeenFamilierecept AllerHande 4 2006. Dit recept is al jaren in de familie van Irene van der Burgt-Monjau (67) en dochter Else (41). Zij kreeg het via een Indonesische oom.