bewaar
Gehaktballen met gegratineerde bloemkool
Gehaktballen met gegratineerde bloemkool
bewaar

Gehaktballen met gegratineerde bloemkool

35 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

1

ui

400 g

rundergehakt

3 theelepels

gemalen komijn

2 theelepels

sambal oelek

2 eetlepels

olie

1

bloemkool

2 eetlepels

paneermeel

50 g

roomboter

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Kook de aardappelen met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar. Rasp de ui. Meng het gehakt met de ui, komijn en sambal. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai er 8 ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen hierin op hoog vuur rondom goudbruin. Laat de ballen met de deksel half op de pan in 20 minuten op middelhoog vuur gaar worden. Verwarm de oven voor op 250 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 8-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken. Doe de bloemkool in de ingevette ovenschaal, bestrooi hem met het paneermeel en de klontjes boter en laat hem in 5 minuten in de hete oven goudbruin worden. Serveer met de aardappelen en het gehakt.

algemeenJe kunt de bloemkool in plaats van met paneermeel met kaas gratineren. Laat de boter dan achterwege.