Vissaté met pittige satésaus
Wist je dat je allemansvriend saté ook heel goed met vis kunt maken? Zelfs pindasaus smaakt er lekker bij!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 cm verse gember
- 2 sjalotten
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
- 2 el arachideolie
- 500 g diepvries kabeljauwhaasjes (ontdooid)
- 2 Vanka Kawat diepvries purutblaadjes
- 1 tl sambal oelek
- 200 ml kokosmelk
- 125 g pindakaas
- 1½ el ketjap manis
- 50 ml koud water
Keukenspullen
- 8 satéprikkers
- blender of keukenmachine
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Week de satéprikkers in water. Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten. Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.
- Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta. Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik. Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min. Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om. Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.
- Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege. Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!
combinatietip:
Lekker met limoen en koriander.

Vissaté met pittige satésaus
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 565 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Vissaté met pittige satésaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vissaté met pittige satésaus

Week de satéprikkers in water.

- 4 cm verse gember
- 2 sjalotten
Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten.

- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
- 2 el arachideolie
Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.

- 500 g diepvries kabeljauwhaasjes
Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta.

Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik.

Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min.

- 2 Vanka Kawat diepvries purutblaadjes
- 1 tl sambal oelek
Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om.

- 200 ml kokosmelk
Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.

- 125 g pindakaas
Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is.

- 1½ el ketjap manis
- 50 ml koud water
Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege.

Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!
combinatietip:
Lekker met limoen en koriander.