bewaar
Varkensfricandeau in paprika-sinaasappelsaus
Varkensfricandeau in paprika-sinaasappelsaus
bewaar

Varkensfricandeau in paprika-sinaasappelsaus

50 min. bereiden
7 uur 30 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

zoete puntpaprika's

2

rode pepers

1

ui

5 teentjes

knoflook

250 ml

sinaasappelsap

1 eetlepel

kaneelpoeder

2 eetlepels

gedroogde tijm

1 eetlepel

gemalen komijn (djinten)

1 eetlepel

piment

750 g

varkensfricandeau

50 g

vet spek

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • aluminiumfolie

  • braadslede

Aan de slag

1

Grill voorverwarmen. Paprika' en pepers schoonmaken, in de lengte halveren en op bakplaat leggen. Groente onder grill schuiven en 10-15 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Paprika's in gesloten plastic zak laten afkoelen, daarna ontvellen. In keukenmachine paprika's, pepers, ui, knoflook, sinaasappelsap, specerijen en mespunt zout pureren tot dikke, gladde saus. Fricandeau met vork rondom inprikken en in braadslede leggen. Saus erover schenken. Afgedekt in koelkast minstens 6 uur marineren, regelmatig keren.

2

In pan vetspek uitsmelten, fricandeau (op kamertemperatuur) ermee bedruipen. Oven inschakelen op 150 °C. Braadslede afdekken met aluminiumfolie en fricandeau in oven in ca. 1 1/2 uur gaar braden. Laatste 15 min. oven op 225 °C inschakelen, folie verwijderen en vlees bruin laten worden. Fricandeau nog 10 min. laten rusten, in dunne plakken snijden. Aan braadvocht 100 ml water toevoegen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur inkoken. Saus apart erbij geven. Lekker met rijst en gesmoorde courgette.