bewaar
Cubaanse entrecotes à la minute
Cubaanse entrecotes à la minute
bewaar

Cubaanse entrecotes à la minute

15 min. bereiden
45 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

3 eetlepels

olijfolie

4 teentjes

knoflook

1

rode peper

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

½ theelepel

gemalen koriander (ketoembar)

½ theelepel

kaneelpoeder

500 g

entrecote

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Schil dun van limoenen raspen en vruchten uitpersen. In kommetje limoenrasp, limoensap, olie, knoflook, peper, komijn, koriander en kaneelpoeder door elkaar mengen. Entrecotes met kruidenmengsel inwrijven en op bord leggen. Bord afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 45 min. marineren.

2

Entrecotes op goed ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant ca. 2 min. grillen. Vlees met zout bestrooien. Lekker met ananassalsa en Mexicaanse tortillasalade (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

algemeenDe grilltijd voor deze dunne entrecotes is heel kort. Om ze mooi bruin te krijgen is een goed heet vuur belangrijk. Een grilltopper is een handige hulp voor het grillen van deze dunne lapjes.