Cubaanse entrecotes à la minute
205 kcal
15 min. bereiden, 45 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2
3 eetlepels
4 teentjes
1
1 theelepel
½ theelepel
½ theelepel
500 g
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Het Barbecueboek - Het Barbecueboek
Schil dun van limoenen raspen en vruchten uitpersen. In kommetje limoenrasp, limoensap, olie, knoflook, peper, komijn, koriander en kaneelpoeder door elkaar mengen. Entrecotes met kruidenmengsel inwrijven en op bord leggen. Bord afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 45 min. marineren.
Entrecotes op goed ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant ca. 2 min. grillen. Vlees met zout bestrooien. Lekker met ananassalsa en Mexicaanse tortillasalade (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
- algemeenDe grilltijd voor deze dunne entrecotes is heel kort. Om ze mooi bruin te krijgen is een goed heet vuur belangrijk. Een grilltopper is een handige hulp voor het grillen van deze dunne lapjes.
Cubaanse entrecotes à la minute

hoofdgerecht
4 personen
205 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil dun van limoenen raspen en vruchten uitpersen. In kommetje limoenrasp, limoensap, olie, knoflook, peper, komijn, koriander en kaneelpoeder door elkaar mengen. Entrecotes met kruidenmengsel inwrijven en op bord leggen. Bord afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 45 min. marineren.
Entrecotes op goed ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant ca. 2 min. grillen. Vlees met zout bestrooien. Lekker met ananassalsa en Mexicaanse tortillasalade (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
algemeen:De grilltijd voor deze dunne entrecotes is heel kort. Om ze mooi bruin te krijgen is een goed heet vuur belangrijk. Een grilltopper is een handige hulp voor het grillen van deze dunne lapjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 limoenen
3 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook
1 rode peper
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
½ theelepel kaneelpoeder
500 g entrecote
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper



