Cu­baan­se en­tre­co­tes à la mi­nu­te

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(20) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil dun van limoenen raspen en vruchten uitpersen. In kommetje limoenrasp, limoensap, olie, knoflook, peper, komijn, koriander en kaneelpoeder door elkaar mengen. Entrecotes met kruidenmengsel inwrijven en op bord leggen. Bord afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 45 min. marineren.
  2. Entrecotes op goed ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant ca. 2 min. grillen. Vlees met zout bestrooien. Lekker met ananassalsa en Mexicaanse tortillasalade (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Tip:

De grilltijd voor deze dunne entrecotes is heel kort. Om ze mooi bruin te krijgen is een goed heet vuur belangrijk. Een grilltopper is een handige hulp voor het grillen van deze dunne lapjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.