bewaar
Puntpaprika met tomaat & olijf
Puntpaprika met tomaat & olijf
bewaar

Puntpaprika met tomaat & olijf

40 min. bereiden
20 min. wachten
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

Tasty Tom tomaten

1

citroen

5 el

olijfolie

3 el

groene olijven

1

rode ui

2 tenen

knoflook

1 mespunt

gemalen komijn (djinten)

2 zakken

zoete puntpaprika's

250 g

couscous

300 ml

groentebouillon

½ bakje

platte peterselie

2 schaaltjes

Marokkaanse

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø ca. 30 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg 1 el olie, het citroenrasp, 1 el citroensap, de olijven, de ui, 1 teen knoflook, de komijn en peper en zout naar smaak toe. Schep om.

2

Halveer de puntpaprika's in de lengte maar laat de groene steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het tomatenmengsel. Leg ze in de ovenschaal en bak 25 min. in de oven.

3

Doe de rest van de knoflook in een kom en voeg 2 el olie toe. Voeg de couscous toe en meng tot alle korrels glanzen. Schenk de hete bouillon en de rest van het citroensap erover en laat 10 min. wellen. Meng de peterselie erdoor.

4

Verhit de rest van de olie en bak de Marokkaanse schijven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de paprika's uit de oven. Verdeel de couscous over 4 diepe borden. Leg de paprika's erop en serveer met de Marokkaanse schijven.

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.