Ingrediënten
4 personen
1 bak
Tasty Tom tomaten
4
roma tomaten
1 el
suiker
1 bakje
rozemarijn
8 el
olijfolie extra vierge
1 teen
knoflook
1 bakje
platte peterselie
1 bakje
Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
grillpan, staafmixer, ovenschaal (20 x 25 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 80 °C. Leg de tros Tasty Tom tomaten in de ovenschaal. Snijd 2 roma tomaten in parten en leg ze met de snijkant naar boven erbij. Bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg de rozemarijn erbij, houd 2 takjes achter. Meng 3 el olie met de knoflook en schenk erover. Laat 2 uur drogen in de oven.
Meng de rest van de olie met 2/3 van de peterselie, de rest van de rozemarijn en peper en zout naar smaak. Pureer met de staafmixer. Snijd de roma tomaten in plakken. Verhit de grillpan en gril de plakken tomaat 3 min. Keer halverwege. Bestrijk met 1 el kruidenolie. Verdeel de tomaten en de garnalen over 4 borden. Besprenkel met kruidenolie en garneer met de peterselie.
Tomaat-garnalensalade

voorgerecht
null personen
275 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 80 °C. Leg de tros Tasty Tom tomaten in de ovenschaal. Snijd 2 roma tomaten in parten en leg ze met de snijkant naar boven erbij. Bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg de rozemarijn erbij, houd 2 takjes achter. Meng 3 el olie met de knoflook en schenk erover. Laat 2 uur drogen in de oven.
Meng de rest van de olie met 2/3 van de peterselie, de rest van de rozemarijn en peper en zout naar smaak. Pureer met de staafmixer. Snijd de roma tomaten in plakken. Verhit de grillpan en gril de plakken tomaat 3 min. Keer halverwege. Bestrijk met 1 el kruidenolie. Verdeel de tomaten en de garnalen over 4 borden. Besprenkel met kruidenolie en garneer met de peterselie.
algemeen:U kunt de tomaten 1 dag van tevoren drogen. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 bak Tasty Tom tomaten
4 roma tomaten
1 el suiker
1 bakje rozemarijn
8 el olijfolie extra vierge
1 teen knoflook
1 bakje platte peterselie
1 bakje Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
grillpan, staafmixer, ovenschaal (20 x 25 cm)