Witlof-garnalensalade

Advertentie
Ingrediënten
- 2 struikjes smalle witlof
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- 2 zakken rucola-sla (a 75 g)
- 200 g Hollandse garnalen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uiteinden van stronkjes witlof snijden. Blaadjes voorzichtig loshalen, wassen en droogdeppen. Grote blaadjes in de lengte halveren. In kom yoghurt mengen met mayonaise, citroensap en suiker. Dressing eventueel verdunnen met wat water. Op smaak brengen met zout en peper. Rucola grof scheuren en met witlofblaadjes over vier borden verdelen. Dressing losjes erover sprenkelen. Garnalen over salade verdelen. Serveren met stokbrood.
Tip:
In plaats van zelfgemaakte yoghurtdressing kunt u ook 6-8 eetlepels kant-en-klare yoghurtdressing gebruiken.
Advertentie