bewaar
Witlof-garnalensalade
Witlof-garnalensalade
bewaar

Witlof-garnalensalade

15 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 struikjes

smalle witlof

4 eetlepels

yoghurt

2 eetlepels

mayonaise

1 eetlepel

citroensap

1 theelepel

suiker

2 zakken

rucola-sla

200 g

Hollandse garnalen

Aan de slag

Uiteinden van stronkjes witlof snijden. Blaadjes voorzichtig loshalen, wassen en droogdeppen. Grote blaadjes in de lengte halveren. In kom yoghurt mengen met mayonaise, citroensap en suiker. Dressing eventueel verdunnen met wat water. Op smaak brengen met zout en peper. Rucola grof scheuren en met witlofblaadjes over vier borden verdelen. Dressing losjes erover sprenkelen. Garnalen over salade verdelen. Serveren met stokbrood.

algemeenIn plaats van zelfgemaakte yoghurtdressing kunt u ook 6-8 eetlepels kant-en-klare yoghurtdressing gebruiken.