bewaar
Witlof met garnalensalade
Witlof met garnalensalade
bewaar

Witlof met garnalensalade

10 min. bereiden
20 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3 grote stronken

witlof

4 el

mayonaise

3 tl

Japanse sojasaus

gedroogde chilipeper uit molentje

2 tl

citroensap

1 friszure

appel

150 g

Hollandse garnalen

3 el

verse bieslook

Aan de slag

Haal van elke stronk 8 mooie blaadjes. Was ze, dep droog en verdeel over 6 borden. Meng de mayonaise en de sojasaus in een kom. Breng op smaak met chilipeper en citroensap. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in zo klein mogelijke blokjes. Meng de appel, de garnalen en het bieslook door de saus. Vul de blaadjes witlof met de salade. Lekker met stokbrood.

tip

algemeenDe rest van de bieslook kunt u gebruiken op uw boterham met een plak ham.