bewaar
Gestoomde Shanghai paksoi met gemberdressing
Gestoomde Shanghai paksoi met gemberdressing
bewaar

Gestoomde Shanghai paksoi met gemberdressing

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 struikjes

Shanghai paksoi

1 cm

verse gemberwortel

1 eetlepel

rijstazijn

2 eetlepels

lichte sojasaus

2 eetlepels

sesamolie

gedroogde chilipeper uit molentje

Dit heb je nodig

  • stoompan

Aan de slag

Paksoi in ruim water wassen, droogdeppen en struikjes in de lengte halveren. Paksoihelften naast elkaar op bord leggen. Bord met paksoi in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Paksoi in 6-8 min. afgedekt gaar stomen. In kom gember, azijn, sojasaus en sesamolie door elkaar roeren. Paksoi uit pan nemen, eventueel vocht afgieten. Gemberdressing erover sprenkelen en chilipeper naar smaak erboven malen. Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.

tip

algemeenVervang de Shanghai paksoi door tah tsai, gewone paksoi of in grove stukken gesneden Chinese kool. Gebruik voor het stomen een stoompan, wok met stoomrekje en deksel of pan met vergiet en deksel.