Ge­stoom­de Shang­hai pak­soi met gem­ber­dres­sing

(11) waardeer
chinees bijgerecht 2 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paksoi in ruim water wassen, droogdeppen en struikjes in de lengte halveren. Paksoihelften naast elkaar op bord leggen. Bord met paksoi in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Paksoi in 6-8 min. afgedekt gaar stomen. In kom gember, azijn, sojasaus en sesamolie door elkaar roeren. Paksoi uit pan nemen, eventueel vocht afgieten. Gemberdressing erover sprenkelen en chilipeper naar smaak erboven malen. Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.

Tip:

Vervang de Shanghai paksoi door tah tsai, gewone paksoi of in grove stukken gesneden Chinese kool. Gebruik voor het stomen een stoompan, wok met stoomrekje en deksel of pan met vergiet en deksel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.