bewaar
Shanghai paksoi en kip met oestersaus
Shanghai paksoi en kip met oestersaus
bewaar

Shanghai paksoi en kip met oestersaus

10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

1

Shanghai paksoi

1 kleine

kipfilet

1 theelepel

sesamolie

1 theelepel

gembersiroop

1 theelepel

honing

2 eetlepels

oestersaus

1 eetlepel

lichte sojasaus

1 eetlepel

medium dry sherry

Dit heb je nodig

  • stoompan

Aan de slag

Paksoi halveren, wassen en op hittebestendig bord leggen. Kip ernaast leggen. In kom marinade roeren van rest van ingrediënten. Marinade over kip en paksoi schenken. Bord in stoommand of -pan zetten en gerecht afgedekt laten ca. 8-10 minuten stomen, tot kip gaar is. Serveren met mihoen of nasi.

tip

algemeenNeem in plaats van kipfilet een moot zalm of vervang de paksoi door haricots verts. Als een bord niet in uw stoompan past, leg dan een dubbelgevouwen vel bakpapier onder de kip en vouw de randen wat omhoog.