bewaar
Japanse kipspiesjes met paksoi
Japanse kipspiesjes met paksoi
bewaar

Japanse kipspiesjes met paksoi

15 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

witte snelkookrijst

2 theelepels

gembersiroop

4 eetlepels

lichte sojasaus

3 eetlepels

medium dry sherry

200 g

kipfilet

1

paksoi

½ eetlepel

olie

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ruim water met zout aan de kook brengen. In steelpan marinade roeren van gembersiroop, sojasaus en sherry. Kip erdoor mengen. Paksoiblad grof snijden, stengeldeel in brede repen snijden. Paksoi wassen. Kip uit marinade aan satéstokjes rijgen en bestrooien met peper. (Grill)pan met antiaanbaklaag licht bestrijken met olie en verhitten. Spiesjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruin en gaar roosteren. Intussen paksoirepen in 3-4 min. beetgaar koken, laatste min. paksoiblad meekoken. Marinade (in magnetron) kort verhitten en bosuitjes erdoor roeren. Paksoi over borden verdelen, saté erop leggen en saus erover gieten. Serveren met rijst.