bewaar
Japanse zoetzure marinade
Japanse zoetzure marinade
bewaar

Japanse zoetzure marinade

10 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 ml

medium dry sherry

2 eetlepels

Japanse

3 eetlepels

Japanse sojasaus

3 eetlepels

honing

1 eetlepel

verse gember

3 eetlepels

olie

Aan de slag

1

In pannetje sherry, azijn, sojasaus, honing en gember al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Marinade laten afkoelen. Olie door marinade mengen. Vis, vlees of groenten vlak voor grillen en halverwege grilltijd met marinade bestrijken.

2

Marinade voor 500 g vis, vlees of kip.

tip

algemeenDe ideale supersnelle marinade. Bestrijk het vlees vlak voor en tijdens het grillen voor een heerlijk zoet korstje. Marinade die over is, levert een heerlijk sausje. Voeg een scheutje water toe en kook de marinade 2 minuten. Lekker voor tonijn, entrecote, kip, varkensvlees en plakken tomaat.