bewaar
Garnalensalade met citroenmayonaise
Garnalensalade met citroenmayonaise
bewaar

Garnalensalade met citroenmayonaise

Serveer je garnalencocktail eens op een andere manier. Met toast bijvoorbeeld!

20 min. bereiden
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

200 g

Hollandse garnalen

½ zakje

verse dille

12 sprietjes

verse bieslook

½

komkommer

4 el

mayonaise

2 el

volle yoghurt

2 sneetjes

witbrood

4 bladen

ijsbergsla

Serveer je garnalencocktail eens op een andere manier. Met toast bijvoorbeeld!

Aan de slag

1

Snijd de bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers het sap uit. Meng in een kommetje de garnalen met dille en bieslook. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een ander kommetje de mayonaise met yoghurt en de helft van de citroenrasp. Bewaar het garnalenmengsel, de komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2

Snijd de korst van de sneetjes brood. Rooster de sneetjes (in een broodrooster) goudbruin. Snijd de toast schuin doormidden. Verdeel de sla over de borden. Meng de komkommer door de garnalen en schep het mengsel in de slabladeren. Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in het slablad. Strooi de rest van de citroenrasp over de mayonaise. Serveer met toast.

tip

serveertipDit voorgerecht kan ook op klassieke wijze in glazen worden geserveerd.