bewaar
Kippensoep met kastanjechampignons
Kippensoep met kastanjechampignons
bewaar

Kippensoep met kastanjechampignons

30 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

3 cm

verse gember

1

rode ui

5

kippenbouillontabletten

1 schaal

kipdijfilet

1 schaal

kastanjechampignons

2 el

Thaise vissaus

1 el

basterdsuiker lichtbruin

1 pak

eiermie

1

limoen

1 blik

minimaiskolfjes

1 bakje

taugé

Aan de slag

1

Snijd de peper in reepjes en snijd de gember fijn. Breng in een pan 2 1/2 liter water aan de kook met de peper, gember, ui en bouillontabletten. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de kip, champignons, vissaus en suiker toe en kook nog 3 min. Doe de mie erbij en kook nog 3 min.

2

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap en de maïskolfjes toe en laat 1 min. koken. Doe de taugé erbij en verdeel de soep over 4 kommen. Lekker met koriander.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.