bewaar
Gekruide rundvleesschotel
Gekruide rundvleesschotel
bewaar

Gekruide rundvleesschotel

Eenvoudig én vol smaak? Het kan! Met dit kruidige Indonesische gerecht bijvoorbeeld.

25 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

snelkookrijst

2

uien

3 el

ongezouten roomboter

500 g

runderreepjes

250 ml

water

100 g

boemboe rendang vlees

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

4 el

seroendeng

Eenvoudig én vol smaak? Het kan! Met dit kruidige Indonesische gerecht bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan.

2

Fruit de ui ca. 2 min., voeg de vleesreepjes toe en bak ca. 1 min mee. Voeg het water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen. Kook intussen de sperziebonen in ca. 5 min. beetgaar. Serveer de rijst met het vleesgerecht, de sperziebonen en seroendeng.

tip

combinatietipLekker met atjar.