bewaar
Gekruide rundvleesschotel
Gekruide rundvleesschotel
bewaar

Gekruide rundvleesschotel

Eenvoudig én vol smaak? Het kan! Met dit kruidige Indonesische gerecht bijvoorbeeld.

25 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

snelkookrijst

2

uien

3 el

ongezouten roomboter

500 g

runderreepjes

250 ml

water

100 g

boemboe rendang vlees

500 g

koelverse gebroken sperziebonen

4 el

seroendeng

Eenvoudig én vol smaak? Het kan! Met dit kruidige Indonesische gerecht bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan.

2

Fruit de ui ca. 2 min., voeg de vleesreepjes toe en bak ca. 1 min mee. Voeg het water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen. Kook intussen de sperziebonen in ca. 5 min. beetgaar. Serveer de rijst met het vleesgerecht, de sperziebonen en seroendeng.

combinatietipLekker met atjar.

Gekruide rundvleesschotel

Eenvoudig én vol smaak? Het kan! Met dit kruidige Indonesische gerecht bijvoorbeeld.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig