bewaar
Gehaktballetjes in 'rendangsaus' met snijbonen
Gehaktballetjes in 'rendangsaus' met snijbonen
bewaar

Gehaktballetjes in 'rendangsaus' met snijbonen

Saus met ballen: met behulp van de rendangbumbu en kokosmelk krijgen je gehaktballen een kruidige update.

25 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

middelgrote ui

500 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

1 mespunt

zout

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

1 el

arachideolie

100 g

boemboe rendang vlees

200 ml

kokosmelk

100 ml

water

800 g

ongesneden snijbonen

2 el

seroendeng

Saus met ballen: met behulp van de rendangbumbu en kokosmelk krijgen je gehaktballen een kruidige update.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.

2

Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.

achtergrondinfoEchte rendang (gekaramelliseerd rundvlees) komt uit Padang, Sumatra. De term verwijst naar het kookproces dat zich kan vertalen naar 'heel lang stoven' en bestaat uit verschillende kookfases. Wil je echte rendang maken? Zoek op de site naar 1195164 voor het recept.