Gehaktballetjes in 'rendangsaus' met snijbonen

Saus met ballen: met behulp van de rendangbumbu en kokosmelk krijgen je gehaktballen een kruidige update.

775 kcal

25 min. bereiden

4.5/5

(344)

Ingrediënten

Aantal personen

2018 nr. 06 - BBQ

2019 week 27-28 - 2019 week 27-28

Allerhande Box week 14 2019 - Allerhande Box week 14 2019

Allerhande Box Week 5 2020 - Allerhande Box Week 5 2020

Allerhande Box Week 49 2017 - Allerhande Box Week 49 2017

Allerhande Box Week 39 2018 - Allerhande Box Week 39 2018

Allerhande Box Week 30 2019 - Allerhande Box Week 30 2019

Allerhande Box Week 15 2018 - Allerhande Box Week 15 2018

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.

  2. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.

  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.

  • achtergrondinfoEchte rendang (gekaramelliseerd rundvlees) komt uit Padang, Sumatra. De term verwijst naar het kookproces dat zich kan vertalen naar 'heel lang stoven' en bestaat uit verschillende kookfases. Wil je echte rendang maken? Zoek op de site naar 1195164 voor het recept.

Wat vond je van dit recept?

Gehaktballetjes in 'rendangsaus' met snijbonen

Saus met ballen: met behulp van de rendangbumbu en kokosmelk krijgen je gehaktballen een kruidige update.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig