bewaar
Rendangpasteitjes
Rendangpasteitjes
bewaar

Rendangpasteitjes

Krokante Indonesische pasteitjes met een heerlijk kruidige vulling.

2 uur bereiden
25 min. oventijd
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

middelgroot ei

500 g

ribrunderlap

1 el

zonnebloemolie

100 g

boemboe rendang vlees

100 ml

water

200 ml

kokosmelk

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

Krokante Indonesische pasteitjes met een heerlijk kruidige vulling.

Aan de slag

1

Snipper de ui en klop het ei los. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. Voeg het vlees, het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven.

2

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes. Houd een halve cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes.

3

Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak ca. 25 min. in de oven.

tip

bereidingstipMaak een dubbele hoeveelheid rendangvlees, serveer de volgende dag met boontjes en rijst.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.