bewaar
Gehaktspiesjes met bosbessencompote
Gehaktspiesjes met bosbessencompote
bewaar

Gehaktspiesjes met bosbessencompote

35 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

(wijn)cervelaatworst

4 takjes

peterselie

750 g

rundergehakt

nootmuskaat

zout en peper

3

sjalotjes

1 eetlepel

olie

150 g

bosbessenjam

½ theelepel

gemalen piment

2 eetlepels

citroensap

cayennepeper

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Satéstokjes weken in bak koud water. Intussen cervelaatworst in stukjes snijden. Peterselie fijnhakken. In kom gehakt, cervelaatworst, peterselie, snufje nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar kneden. Van gehakt 60 balletjes vormen, aan elk satéstokje 5 gehaktballetjes steken. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Sjalotjes al omscheppend in ca. 5 minuten glazig bakken. Jam erdoor roeren en op laag vuur verwarmen tot jam iets vloeibaar wordt. Piment en citroensap erdoor roeren. Compote op smaak brengen met zout en cayennepeper. Laten afkoelen.

2

Spiesjes met gehaktballetjes op barbecue in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met bosbessencompote.