bewaar
Martiniballetjes
Martiniballetjes
bewaar

Martiniballetjes

25 min. bereiden
20 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

500 g

rundergehakt

1

ei

1 el

mosterd

1

ui

1 tl

nootmuskaat

1 mespunt

gemalen cayennepeper

1 blikje

tomatenpuree

6 el

paneermeel

50 g

boter

3 el

Martini Bianco

2 el

salsasaus mild

Dit heb je nodig

  • 25 cocktailprikkers

Aan de slag

1

Doe het gehakt, ei, de mosterd, ui, nootmuskaat, cayennepeper, tomatenpuree en 2 el paneermeel in een grote kom. Meng alles goed door elkaar. Draai met natte handen 25 balletjes ter grootte van een walnoot.

2

Doe 4 el paneermeel in een schaal en rol de balletjes er doorheen. Verhit de boter en bak de balletjes rondom aan. Draai het vuur laag en laat in ca. 15 min. garen.

3

Draai het vuur hoog, voeg de Martini toe en bak nog 1 min. Serveer de balletjes aan de cocktailprikkers met de salsasaus.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.