Ingrediënten
25 porties
500 g
rundergehakt
1
ei
1 el
mosterd
1
ui
1 tl
nootmuskaat
1 mespunt
gemalen cayennepeper
1 blikje
tomatenpuree
6 el
paneermeel
50 g
boter
3 el
Martini Bianco
2 el
salsasaus mild
Dit heb je nodig
25 cocktailprikkers
Aan de slag
Doe het gehakt, ei, de mosterd, ui, nootmuskaat, cayennepeper, tomatenpuree en 2 el paneermeel in een grote kom. Meng alles goed door elkaar. Draai met natte handen 25 balletjes ter grootte van een walnoot.
Doe 4 el paneermeel in een schaal en rol de balletjes er doorheen. Verhit de boter en bak de balletjes rondom aan. Draai het vuur laag en laat in ca. 15 min. garen.
Draai het vuur hoog, voeg de Martini toe en bak nog 1 min. Serveer de balletjes aan de cocktailprikkers met de salsasaus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Martiniballetjes

25 porties
65 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Doe het gehakt, ei, de mosterd, ui, nootmuskaat, cayennepeper, tomatenpuree en 2 el paneermeel in een grote kom. Meng alles goed door elkaar. Draai met natte handen 25 balletjes ter grootte van een walnoot.
Doe 4 el paneermeel in een schaal en rol de balletjes er doorheen. Verhit de boter en bak de balletjes rondom aan. Draai het vuur laag en laat in ca. 15 min. garen.
Draai het vuur hoog, voeg de Martini toe en bak nog 1 min. Serveer de balletjes aan de cocktailprikkers met de salsasaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 25 personen)500 g rundergehakt
1 ei
1 el mosterd
1 ui
1 tl nootmuskaat
1 mespunt gemalen cayennepeper
1 blikje tomatenpuree
6 el paneermeel
50 g boter
3 el Martini Bianco
2 el salsasaus mild
Dit heb je nodig
25 cocktailprikkers