Indiase broodsalade
Quinoa, radijs en bloemkool: dit gerecht zit boordevol powerfood.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 bloemkool
- 1 bos radijs
- 15 g verse koriander
- 5 el koolzaadolie
- 2 tl gemalen komijn
- 3 tl kerriepoeder
- 4 el quinoa (pak 275 g)
- 2 pakken naanbrood knoflook & koriander (à 280 g)
- 400 g tomatenblokjes (blik 400 g)
- 200 g salade kaasblokjes
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. in ruim water met zout. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd ondertussen de radijs in kwarten en de blaadjes van de koriander grof. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de komijn en kerriepoeder 1 min. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. gaar en knapperig. Voeg de bloemkool toe en draai het vuur hoog. Roerbak 2 min. Doe in een ruime schaal.
- Verhit de rest van de olie in de (niet schoongemaakte) wok. Scheur het brood in stukken en roerbak 3 min. Doe het brood bij de bloemkool. Voeg de koude tomatenblokjes, radijs en koriander toe en schep om. Verkruimel de kaasblokjes erover.

Indiase broodsalade
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 755 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.165 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Indiase broodsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase broodsalade

- 1 bloemkool
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. in ruim water met zout. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

- 1 bos radijs
- 15 g verse koriander
Snijd ondertussen de radijs in kwarten en de blaadjes van de koriander grof.

- 2 el koolzaadolie
- 2 tl gemalen komijn
- 3 tl kerriepoeder
- 4 el quinoa
Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de komijn en kerriepoeder 1 min. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. gaar en knapperig.

Voeg de bloemkool toe en draai het vuur hoog. Roerbak 2 min. Doe in een ruime schaal.

- 3 el koolzaadolie
- 2 pakken naanbrood knoflook & koriander
Verhit de olie in de (niet schoongemaakte) wok. Scheur het brood in stukken en roerbak 3 min.

- 400 g tomatenblokjes
- 200 g salade kaasblokjes
Doe het brood bij de bloemkool. Voeg de koude tomatenblokjes, radijs en koriander toe en schep om. Verkruimel de kaasblokjes erover. Bon appétit!