In­di­a­se kor­ma­piz­za

Korma is een saus gemaakt met tomaten, room, kokos en specerijen. Ook lekker op een pizza van naanbrood!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Korma is een saus gemaakt met tomaten, room, kokos en specerijen. Ook lekker op een pizza van naanbrood! 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verdeel de korma over de bovenkant van de naanbroden. Verdeel hierover de bloemkoolrijst, kikkererwten en het amandelschaafsel. Bak de naanpizza’s ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukken en rasp grof. Snijd de helft van de koriander fijn. Meng de komkommer en koriander met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de rest van de koriander grof en verdeel over de naanpizza’s. Serveer de pizza’s samen met de yoghurtdressing.

variatietip:

Geen fan van koriander? Vervang deze dan door verse munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Indiase kormapizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kor­ma­piz­za

1
1
  • 600 g kikkererwten in blik

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 450 g kormasaus
  • 4 naanbroden knoflook & koriander
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 30 g geschaafde amandelen

Verdeel de korma over de bovenkant van de naanbroden. Verdeel hierover de bloemkoolrijst, kikkererwten en het amandelschaafsel.

3
3

Bak de naanpizza’s ca. 10 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 1 komkommer

Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

5
5
  • 7½ g verse koriander
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook

Snijd de komkommer in stukken en rasp grof. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer en koriander met de yoghurt en pers de knoflook erboven.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 7½ g verse koriander

Snijd de rest van de koriander grof en verdeel over de naanpizza’s. Serveer de pizza’s samen met de yoghurtdressing.

variatietip:

Geen fan van koriander? Vervang deze dan door verse munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.