bewaar
Indiase kormapizza
Indiase kormapizza
bewaar

Indiase kormapizza

Korma is een saus gemaakt met tomaten, room, kokos en specerijen. Ook lekker op een pizza van naanbrood!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kikkererwten in pot

450 g

kormasaus

4

naanbroden knoflook & koriander

400 g

bloemkoolrijst

30 g

geschaafde amandelen

1

komkommer

15 g

verse koriander

200 g

Griekse yoghurt

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • vergiet

Korma is een saus gemaakt met tomaten, room, kokos en specerijen. Ook lekker op een pizza van naanbrood!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verdeel de korma over de bovenkant van de naanbroden. Verdeel hierover de bloemkoolrijst, kikkererwten en het amandelschaafsel. Bak de naanpizza’s ca. 10 min. in het midden van de oven.

2

Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukken en rasp grof. Snijd de helft van de koriander fijn. Meng de komkommer en koriander met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de rest van de koriander grof en verdeel over de naanpizza’s. Serveer de pizza’s samen met de yoghurtdressing.

variatietipGeen fan van koriander? Vervang deze dan door verse munt.