Quesadilla's met smac en kaas
Wraps met daartussen een vulling van kidneybonen, kaas, koriander en bosui, knapperig gebakken in de koekenpan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g mais in blik
- 360 g snoepgroente tomatenmix
- 15 g verse koriander (bakje 15 g)
- 3 bosuien
- 2 el limoensap
- 400 g kidneybonen uit blik
- 250 g Smac
- 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
- 8 tortillawraps
- 3 el traditionele olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Laat de mais uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de koriander fijn en de bosui in dunne ringetjes. Meng de tomaten met de mais, het limoensap, de helft van de koriander en de helft van de bosui in een kom.
- Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de Smac in kleine blokjes. Doe de kidneybonen, Smac, kaas, de rest van de koriander en de rest van de bosui in een kom en prak grof met een vork.
- Bestrijk de wraps aan 1 kant met de olie. Draai ze om en bestrijk met de bonenpuree. Leg er een andere wrap op, druk licht aan en bestrijk de bovenkant met de rest van de olie.
- Verhit 2 koekenpannen en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak er zo eventueel de overige. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de tomaten-maissalade.
bereidingstip:
Je kunt de quesadilla’s ook in een grillpan bereiden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 980 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 98 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.893 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Quesadilla's met smac en kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quesadilla's met smac en kaas
- 300 g mais in blik
- 360 g snoepgroente tomatenmix
Laat de mais uitlekken. Halveer de tomaten.
- 7½ g verse koriander
- 1½ bosui
- 2 el limoensap
Snijd de koriander fijn en de bosui in dunne ringetjes. Meng de tomaten, mais, koriander, bosui en het limoensap in een kom.
- 400 g kidneybonen uit blik
- 250 g Smac
Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de Smac in kleine blokjes.
- 7½ g verse koriander
- 1½ bosui
Snijd de blaadjes van de koriander fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.
- 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
Doe de kidneybonen, Smac, kaas, koriander en bosui in een kom en prak grof met een vork.
- 4 tortillawraps
- 1½ el traditionele olijfolie
Bestrijk de wraps aan 1 kant met de olie. Draai ze om en bestrijk met de bonenpuree.
- 4 tortillawraps
- 1½ el traditionele olijfolie
Leg er een andere wrap op, druk licht aan en bestrijk met de olie.
Verhit 2 koekenpannen en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo de rest van de quesadilla's. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de tomaten-maissalade.
bereidingstip:
Je kunt de quesadilla’s ook in een grillpan bereiden.