bewaar
Indiase aardappelen
Indiase aardappelen
bewaar

Indiase aardappelen

Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend!

35 min. bereiden
25 min. oventijd
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

Opperdoezer Ronde aardappelen

1

bloemkool

2

rode uien

1 el

gemalen geelwortel (kurkuma)

2 el

komijn (djinten)

200 ml

kookroom

8 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.

2

Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes.

combinatietipLekker met een vegetarische hamburger.

Indiase aardappelen

Instructievideo - 02:12 min.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.