bewaar
Indiase bloemkoolroosjes
Indiase bloemkoolroosjes
bewaar

Indiase bloemkoolroosjes

15 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

bloemkool

3 tl

mosterdzaad

2 el

zonnebloemolie

1

ui

2 tl

gemalen komijnzaad

2 tl

gemalen koriander

1 el

jalapeños

1 bakje

koriander

Aan de slag

1

Kook de bloemkool in water met zout 4 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2

Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui met het komijnzaad en de koriander 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Giet de bloemkool af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg samen met de jalapeños toe aan de ui en bak nog 3 min. mee. Schep het mosterdzaad en de koriander erdoor en serveer. Lekker met gegrilde kipfilet en knoflook-koriander naanbrood (pak 280 g).

tip

Bloemkool

Instructievideo - 04:08 min.