bewaar
Indiase gehaktballetjes
Indiase gehaktballetjes
bewaar

Indiase gehaktballetjes

30 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

30 g

boter

2

uien

1 teen

knoflook

3 tl

gemalen komijn

1 el

kerriepoeder

400 g

rundergehakt

2 blikken

tomatenblokjes

3 el

amandelschaafsel

600 g

broccoli

1 pak

naanbrood

Aan de slag

1

Verhit 15 g boter in een koekenpan en fruit 1 ui 3 min. met de knoflook, 2 tl komijn en het kerriepoeder. Doe in een kom en laat iets afkoelen. Voeg het gehakt en peper en zout naar smaak toe. Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit de koekenpan opnieuw en voeg 15 g boter toe. Bak de rest van de ui 3 min. Voeg de balletjes toe en bak ze in 12 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes en 1 tl komijn toe.

2

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Bereid de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel de gehaktballetjes en broccoli over 4 borden en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer met het naanbrood. Lekker met gele rijst.

tip

algemeenVoor Chinese gehaktballetjes: vervang de boter door zonnebloemolie, de komijn door 1 el sojasaus, 1 blik tomatenblokjes door 1 blikje ananasstukjes op sap, het amandelschaafsel door in ringetjes gesneden bosui en de broccoli door 1 zak paprikamix in repen. Lekker met zilvervliesrijst. Laat de naan achterwege.