Lettersoep
235 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
500 ml
1
2 stengels
2
2 el
500 ml
100 g
8 blaadjes
4
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 02 - Ontdek Amerika
Doe het bouillonblokje in een maatbeker en giet er een halve liter kokend water bij.
Roer net zolang tot het blokje helemaal is opgelost. Pel de ui en snij hem in kleine stukjes.
Snij de stengels bleekselderij en worteltjes in dunne plakjes.
Maak de olijfolie warm in een pan op het vuur en doe de ui, de bleekselderij en de worteltjes erin. Bak ze 5 minuten.
Doe de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en wacht tot alles kookt. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Kook de lettervermicelli, op de verpakking staat hoe je dat precies doet. Strooi een beetje peper en zout over de soep. Snij de basilicum in reepjes. Strooi de gekookte lettervermicelli en de basilicumreepjes in de soep. Serveer de soepstengels erbij.
Hoe moet je snijden?
Instructievideo - 02:01 min.
Lettersoep

hoofdgerecht
4 personen
235 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe het bouillonblokje in een maatbeker en giet er een halve liter kokend water bij.
Roer net zolang tot het blokje helemaal is opgelost. Pel de ui en snij hem in kleine stukjes.
Snij de stengels bleekselderij en worteltjes in dunne plakjes.
Maak de olijfolie warm in een pan op het vuur en doe de ui, de bleekselderij en de worteltjes erin. Bak ze 5 minuten.
Doe de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en wacht tot alles kookt. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Kook de lettervermicelli, op de verpakking staat hoe je dat precies doet. Strooi een beetje peper en zout over de soep. Snij de basilicum in reepjes. Strooi de gekookte lettervermicelli en de basilicumreepjes in de soep. Serveer de soepstengels erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 groentebouillontablet
500 ml water
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 worteltjes
2 el olijfolie
500 ml gezeefde tomaten
100 g letterpasta of lettervermicelli
8 blaadjes verse basilicum
0 peper en zout
4 volkoren soepstengels




