Snel­le to­ma­ten­soep

Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe.

(261) waardeer
hollands lunch Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe. 4 personen
3 261

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit alles 5 min. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.
  2. Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum. Besmeer de bolletjes met de margarine en serveer erbij.

Tip:

Handig: maak een dubbele portie soep, laat de helft afkoelen en vries in voor een andere dag.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar , Kickstart 10-daagse

Snelle tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le to­ma­ten­soep

1
1
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 geschrapte worteltjes

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 500 ml gezeefde tomaten in pak
  • 500 ml groentebouillon minder zout

Verhit de olie in een soeppan en fruit alles 5 min. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.

3
3

Laat de soep 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.

4
4
  • 16 blaadjes verse basilicum

Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.

5
5
  • 4 volkorenbolletjes
  • 20 g plantaardige margarine

Besmeer de bolletjes met de margarine en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.