bewaar
Snelle tomatensoep
Snelle tomatensoep
bewaar

Snelle tomatensoep

Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe.

15 min. bereiden
263waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 stengels

bleekselderij

2

geschrapte worteltjes

2 el

traditionele olijfolie

500 ml

gezeefde tomaten in pak

500 ml

groentebouillon minder zout

16 blaadjes

verse basilicum

4

volkorenbolletjes

20 g

plantaardige margarine

Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe.

Aan de slag

1

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit alles 5 min. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.

2

Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum. Besmeer de bolletjes met de margarine en serveer erbij.

dieettipDe gezeefde tomaten en de groentebouillon zijn een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

algemeenHandig: maak een dubbele portie soep, laat de helft afkoelen en vries in voor een andere dag.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.