bewaar
Tomatensoep met tosti's
Tomatensoep met tosti's
bewaar

Tomatensoep met tosti's

30 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

1 grote

ui

2 tenen

knoflook

2 stengels

bleekselderij

200 g

winterpeen

1 pak

gezeefde tomaten

4

tomaten

1½ liter

tomatenbouillon

250 g

rundergehakt

Aan de slag

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 4-5 minuten op zacht vuur. Roer regelmatig. Voeg de gezeefde tomaten, tomaatstukjes en tomatenbouillon toe. Breng alles al roerend aan de kook. Meng intussen het gehakt met zout en (versgemalen) peper en vorm er kleine balletjes van. Voeg de balletjes toe aan de soep en kook deze in 15-20 minuten zachtjes gaar. Breng de tomatensoep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de soep in kommen en zet deze op borden.

tip

variatietipTosti roomkaas-salami-ham. Bestrijk sneetjes casinobrood met verse roomkaas met kruiden. Beleg een kwart van de sneetjes met plakjes salami en de andere kwart met plakjes ham. Leg de overige sneetjes met de kaas naar beneden erop. Rooster de tosti's in een tostiapparaat of in een dubbele grill goudbruin. Snijd ze diagonaal doormidden.

variatietipTosti olijf-paprika-feta. Beleg sneetjes casinobrood met olijventapenade, geroosterde paprika en verbrokkelde feta. Leg er een ander sneetje op. Rooster de tosti's in een tostiapparaat of een dubbele grill goudbruin. Halveer de tosti's voor het serveren.

variatietipTosti kaas-ui. Beleg sneetjes casinobrood met plakken belegen kaas en dungesneden uiringen. Leg er een ander sneetje op. Rooster de tosti's in een tostiapparaat of in een dubbele grill goudbruin en snijd ze in driehoekjes.