bewaar
Verse tomatensoep
Verse tomatensoep
bewaar

Verse tomatensoep

40 min. bereiden
261waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1½ kg

Tasty Tom trostomaat

1

ui

2 tenen

knoflook

2 stengels

bleekselderij

2 el

traditionele olijfolie

1 liter

groentebouillon van tablet

100 g

rauwe ham

1

beschuit

400 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snijd het vel van de tomaten kruislings in, dompel ze in kokend water en trek het vel eraf. Snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.

2

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 3 min. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en laat 15 min. zacht koken.

3

Snijd de ham fijn en verkruimel de beschuit. Kneed het gehakt met de rauwe ham, beschuit, het ei, peper en zout, of maal alles in een keukenmachine. Draai gehaktballetjes ter grootte van grote knikkers. Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Voeg de balletjes toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken. Zet de pan op een rechaud.

tip

combinatietipLekker met pittige geraspte kaas en peterselie.

bewaartipDe soep is 1 dag vooraf te bereiden. Laat hem snel afkoelen door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Warm hem weer op een laag vuur op.