bewaar
Italiaanse lettersoep
Italiaanse lettersoep
bewaar

Italiaanse lettersoep

Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4

stengels bleekselderij

500 g

geschrapte worteltjes

2 el

traditionele olijfolie

690 g

passata di pomodoro fijn gekruid

1

groentebouillontablet

1 l

water

100 g

lettervermicelli

300 g

kipgehakt gekruid

15 g

verse basilicum

8

volkoren soepstengels

Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

Aan de slag

1

Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.

2

Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.

3

Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.

4

Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.

serveertipRoer wat Parmezaanse kaas door de soep.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaanse lettersoep

Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig