Italiaanse lettersoep
Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 4 stengels bleekselderij
- 500 g geschrapte worteltjes
- 2 el traditionele olijfolie
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid (fles)
- 1 groentebouillontablet
- 1 liter water
- 100 g lettervermicelli
- 300 g kipgehakt gekruid
- 15 g verse basilicum
- 8 volkoren soepstengels
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.
- Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.
- Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.
- Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.
serveertip:
Roer wat Parmezaanse kaas door de soep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.400 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Italiaanse lettersoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse lettersoep
- 1 ui
- 4 stengels bleekselderij
- 500 g geschrapte worteltjes
Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
- 1 groentebouillontablet
- 1 liter water
Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag.
- 100 g lettervermicelli
Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.
- 300 g kipgehakt gekruid
Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot.
- 15 g verse basilicum
Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.
- 8 volkoren soepstengels
Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.
serveertip:
Roer wat Parmezaanse kaas door de soep.