Ita­li­aan­se let­ter­soep

Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen. 4 personen
2 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.
  2. Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.
  3. Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.
  4. Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.

serveertip:

Roer wat Parmezaanse kaas door de soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse lettersoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se let­ter­soep

1
1
  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 g geschrapte worteltjes

Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 min.

3
3
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 liter water

Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag.

4
4
  • 100 g lettervermicelli

Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.

5
5
  • 300 g kipgehakt

Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot.

6
6
  • 15 g basilicum

Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 min. gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.

7
7
  • 8 volkoren soepstengels

Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.

serveertip:

Roer wat Parmezaanse kaas door de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.