bewaar
Gnocchi met kip en spinazie
Gnocchi met kip en spinazie
bewaar

Gnocchi met kip en spinazie

Veel groenten, verse basilicum en herfstige hazelnoten voor de bite.

30 min. bereiden
392waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gnocchi

6 el

traditionele olijfolie

50 g

ongebrande hazelnoten

300 g

kipfilet

1

prei

1

rode ui

300 g

verse bladspinazie

125 ml

kookroom light

15 g

verse basilicum

75 g

rucola

Veel groenten, verse basilicum en herfstige hazelnoten voor de bite.

Aan de slag

1

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep uit de pan in een schaal. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kip 3 min. in het achtergebleven bakvet. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de rode ui in halve ringen. Voeg de prei en de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Schep het kipmengsel bij de noten.

3

Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend slinken. Schenk de room erbij en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg het kipmengsel toe en warm nog 2 min. door. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin. Scheur de blaadjes van de basilicum. Meng er op het laatst de rucola en de basilicum door en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het kipmengsel.

tip

bereidingstipZelf gnocchi maken kan natuurlijk ook!

Prei

Instructievideo - 03:59 min.