Gnoc­chi met kip en spi­na­zie

Veel groenten, verse basilicum en herfstige hazelnoten voor de bite.

(384) waardeer
italiaans hoofdgerecht Veel groenten, verse basilicum en herfstige hazelnoten voor de bite. 4 personen
3 384

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep uit de pan in een schaal. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kip 3 min. in het achtergebleven bakvet. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de rode ui in halve ringen. Voeg de prei en de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Schep het kipmengsel bij de noten.
  3. Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend slinken. Schenk de room erbij en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg het kipmengsel toe en warm nog 2 min. door. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin. Scheur de blaadjes van de basilicum. Meng er op het laatst de rucola en de basilicum door en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het kipmengsel.

bereidingstip:

Zelf gnocchi maken kan natuurlijk ook!

video

Prei

Onze leverancier - 03:59 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met kip en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met kip en spi­na­zie

1
1
  • 500 g gnocchi

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep uit de pan in een schaal.

3
3
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kip 3 min. in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 1 prei
  • 1 rode ui

Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de rode ui in halve ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5

Voeg de prei en de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Schep het kipmengsel bij de noten.

6
6
  • 300 g verse bladspinazie

Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend slinken.

7
7
  • 125 ml kookroom light

Schenk de room erbij en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg het kipmengsel toe en warm nog 2 min. door.

8
8
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin.

9
9
  • 15 g verse basilicum

Scheur de blaadjes van de basilicum.

10
10
  • 75 g rucola

Meng er op het laatst de rucola en de basilicum door en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het kipmengsel.

bereidingstip:

Zelf gnocchi maken kan natuurlijk ook!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.