bewaar
Carpacciorolletjes met rode portsaus
Carpacciorolletjes met rode portsaus
bewaar

Carpacciorolletjes met rode portsaus

De kruidig-zoete portsaus smaakt perfect bij de carpaccio.

15 min. bereiden
218waarderingen

Ingrediënten

10 personen

7½ g

verse tijm

7½ g

takje rozemarijn

250 ml

rode port

492 g

carpaccio

200 g

paddenstoelenmelange

De kruidig-zoete portsaus smaakt perfect bij de carpaccio.

Aan de slag

1

Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn. Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.

2

Rol alle plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork. Leg op een grote schaal. Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig.

3

Schenk saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio. Bestrooi deze met Parmezaanse kaas uit het carpacciopakket.

variatietipDe portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.