Nasi koening met paksoi

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g gele rijst
- 300 g verse sperziebonen
- 2 el zonnebloemolie
- 350 g nasi-bamivlees
- 1 paksoi (in repen)
- 39 g nasimix
- 100 ml kokend water
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart.
- Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de sperziebonen en paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken. Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door.

Kool snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Nasi koening met paksoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Nasi koening met paksoi
- 300 g gele rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 300 g verse sperziebonen
Halveer ondertussen de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart.
- 2 el zonnebloemolie
- 350 g nasi-bamivlees
- 1 paksoi
Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de sperziebonen en paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee.
- 39 g nasimix
- 100 ml kokend water
Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken. Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door.