bewaar
Gestoomde paksoi met ovengehakt
Gestoomde paksoi met ovengehakt
bewaar

Gestoomde paksoi met ovengehakt

30 min. bereiden
20 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

1 sneetje

witbrood

1 bakje

boemboe nasi goreng

300 g

gehakt

1 pak

gele rijst

2 struiken

paksoi

3 el

zonnebloemolie

½ teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • bakpapier, stoommandje

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Week het brood 1 min. in 50 ml water. Knijp uit, doe in een kom en voeg de boemboe en het gehakt toe. Kneed goed door en vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Breng een laag water aan de kook in een pan waar een stoommand op past. Snijd de struiken paksoi in de lengte in vieren. Leg de paksoi in de mand, doe de deksel erop en laat op de pan 10 min. stomen.

3

Meng in een kom de olie, knoflook en zout naar smaak. Verdeel de paksoi over 4 borden en besprenkel met de knoflookolie. Serveer met de gehaktballetjes en rijst.