bewaar
Nasi met gember
Nasi met gember
bewaar

Nasi met gember

30 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rijst

1 bak

nasi/bami groentemix

1 bakje

champignons

4 eetlepels

zonnebloemolie

1 schaal

nasi/bamivlees

3 eetlepels

ketjap

1 cm

verse gemberwortel

1 teentje

knoflook

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat na het koken even goed uitdampen. Snijd het pepertje uit de nasi-bamigroenten fijn en de champignons in grove stukken. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en roerbak hierin het vlees op hoog vuur in 5 minuten bruin en gaar, breng op smaak met ketjap en schep het even uit de pan. Verhit nu in dezelfde wok nog 2 eetlepels olie en bak hierin de gember, de knoflook en de champignons tot ze licht verkleuren, schep de groenten erbij en roerbak ze nog ca. 5 minuten al omscheppend op hoog vuur mee tot ze een beetje beginnen te slinken, voeg de laatste minuut de taugé erbij. Schep de groenten uit de pan. Verhit in de wok de laatste lepel olie en de gekookte rijst en bak het vlees al omscheppend mee. Schep de groenten door het rijstmengsel in de wok. Warm nog even goed door. Lekker met een gebakken ei en kroepoek.

algemeenNasi is het favoriete gerecht van Sander Boschker, keeper van FC Twente. 'Met nasi kun je eindeloos variëren. Persoonlijk houd ik van de pittige varianten, zoals deze. Toen ik jong was maakte mijn moeder het, tegenwoordig maak ik het meestal zelf, want ik kook graag. Er staat thuis minstens een keer in de twee weken nasi op tafel. Van het oorspronkelijke recept van mijn moeder is trouwens niet veel meer over, ik maak 'm zelf nu lekker pittig.'