Pink pavlova
De pavlova krijgt zijn mooie, roze kleur door het bietensap.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met suiker en zout stijf tot het glanst. Klop de maizena en het bietensap erdoor.
Schep het eiwit in een cirkel van 22 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven op 140 °C in ca. 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat nog ca. 30 min. in de oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.
Rasp ondertussen de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Schep ze om met het sap, rasp en suiker. Laat 1 uur marineren.
Klop de slagroom stijf en schep op de afgekoelde pavlova. Verdeel de aardbeien erover en serveer direct. Bon appétit!
Pink pavlova
Instructievideo - 03:18 min.
Pink pavlova
De pavlova krijgt zijn mooie, roze kleur door het bietensap.
nagerecht
null porties
300 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
150 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met suiker en zout stijf tot het glanst. Klop de maizena en het bietensap erdoor.
Schep het eiwit in een cirkel van 22 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven op 140 °C in ca. 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat nog ca. 30 min. in de oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.
Rasp ondertussen de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Schep ze om met het sap, rasp en suiker. Laat 1 uur marineren.
Klop de slagroom stijf en schep op de afgekoelde pavlova. Verdeel de aardbeien erover en serveer direct. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
350 g fijne kristalsuiker
1 mespunt zout
1 el maizena
3 el bietensap
1 citroen
500 g verse aardbeien
2 el fijne kristalsuiker
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier