bewaar
Pink pavlova
Pink pavlova
bewaar

Pink pavlova

De pavlova krijgt zijn mooie, roze kleur door het bietensap.

30 min. bereiden
2 uur 30 min. oventijd
2 uur wachten
159waarderingen

Ingrediënten

10 porties

6

middelgrote eieren

350 g

fijne kristalsuiker

1 mespunt

zout

1 el

maizena

3 el

bietensap

1

citroen

500 g

verse aardbei

2 el

fijne kristalsuiker

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De pavlova krijgt zijn mooie, roze kleur door het bietensap.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met suiker en zout stijf tot het glanst. Klop de maizena en het bietensap erdoor.

2

Schep het eiwit in een cirkel van 22 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven op 140 °C in ca. 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat nog ca. 30 min. in de oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.

3

Rasp ondertussen de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Schep ze om met het sap, rasp en suiker. Laat 1 uur marineren.

4

Klop de slagroom stijf en schep op de afgekoelde pavlova. Verdeel de aardbeien erover en serveer direct. Bon appétit!

Pink pavlova

Instructievideo - 03:18 min.