bewaar
Pavlova met gestoofde peer
Pavlova met gestoofde peer
bewaar

Pavlova met gestoofde peer

Stoofperen met port. Daar word je blij van. Zeker op zo’n zelfgebakken pavlova met slagroom.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
2 uur 40 min. wachten
138waarderingen

Ingrediënten

8 personen

8

koelverse stoofpeertjes

100 ml

rode port

1 fles

volle rode wijn

1

vanillestokje

1

citroen

75 g

fijne kristalsuiker

4

middelgrote eieren

250 g

witte basterdsuiker

2 el

maizena

1 tl

frambozenazijn

400 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Stoofperen met port. Daar word je blij van. Zeker op zo’n zelfgebakken pavlova met slagroom.

Aan de slag

1

Schil de stoofpeertjes. Doe de peren en de port in een pan. Voeg de wijn toe zodat de peren onder staan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Boen de citroen schoon. Breng de peren aan de kook met 2 stukken gele citroenschil, vanillestokje, merg en de kristalsuiker. Laat afgedekt 2 uur zachtjes stoven.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met basterdsuiker en wat zout stijf. Klop de maizena en azijn erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het eiwit 8 cirkels van 8 cm Ø op het bakpapier. Zet de oven op 150 °C en bak het schuim ca. 35 min. Zet de oven uit, laat het schuim ca. 40 min. in de oven. Laat afkoelen.

3

Klop vlak voor serveren de slagroom stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom. Zet er een lauw peertje op. Schenk er wat perenvocht over.

tip

Meringue of pavlova maken

Instructievideo - 02:54 min.