Notentaartje

nagerecht
6 personen
3
102
Advertentie
Ingrediënten
- 150 g bloem (en extra bloem om werkblad te bestuiven)
- 75 g suiker
- 75 g boter
- zout
- 6 gewelde abrikozen
- 1 bakje notenmelange naturel (175 g)
- 150 g rietsuiker
- 1 dl slagroom (bekertje a 125 ml)
Keukenspullen
- lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kom bloem, suiker, boter en zout tot samenhangend deeg kneden. Ca. 20 minuten in koelkast laten rusten.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vorm bekleden met bakpapier. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden. Abrikozen in stukjes snijden en over bodem verdelen. Noten grof hakken. In pan met dikke bodem rietsuiker in 1/2 dl water laten oplossen. Mengsel laten karamelliseren. Room en noten erdoor roeren en vulling over deeg verdelen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 67 g
- vet 32 g