Preirisotto met geitenkaas
Een perfecte vegetarische risotto, met als finishing touch: tijm en peterselie.
Ingrediënten
2 personen
2
preien
1 el
traditionele olijfolie
150 g
risottorijst
500 ml
groentebouillon van tablet
100 g
zachte geitenkaas
1 tl
gedroogde tijm
10 g
verse platte peterselie
Aan de slag
Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Preirisotto met geitenkaas
Een perfecte vegetarische risotto, met als finishing touch: tijm en peterselie.

hoofdgerecht
2 personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
variatietip:Bak voor een extra hartige smaak 75 g vega spekreepjes 3 min. uit. Strooi de reepjes voor serveren over de risotto.
variatietip:Bak voor een variant met vlees magere spekreepjes (250 g per 4 personen) uit en bak vervolgens mee met de prei.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 preien
1 el traditionele olijfolie
150 g risottorijst
500 ml groentebouillon van tablet
100 g zachte geitenkaas
1 tl gedroogde tijm
10 g verse platte peterselie