bewaar
Risotto met bleekselderij, prei en geitenkaas
Risotto met bleekselderij, prei en geitenkaas
bewaar

Risotto met bleekselderij, prei en geitenkaas

Smeuïg, Italiaans en vega. Lekker die combi kaas en noten.

30 min. bereiden
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

500 g

prei

300 g

bleekselderij

300 g

risottorijst

250 g

zachte geitenkaas honing 45+

3 takjes

peterselie

1 zakje

ongebrande walnoten

Smeuïg, Italiaans en vega. Lekker die combi kaas en noten.

Aan de slag

Breng 540 ml water aan de kook. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Snijd de prei en bleekselderij in stukjes. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe. Verkruimel de geitenkaas, snijd de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.